- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Jednoduché
- Doba přípravy cca 110 minut
Suroviny na segedínský guláš v Remosce
- 800 g vepřové plece
- 500 g kysaného zelí
- 200 g tj. 1 kelímek zakysané smetany
- 1 velká cibule
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky mleté červené papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- sůl
- vývar na podlití, pokud nemáte vývar, stačí voda
Postup přípravy segedínského guláše v Remosce
- Maso nakrájíme na kostky přibližně 2 cm velké, cibuli nadrobno.
- V míse Remosky rozehřejeme 3 lžíce oleje, pak přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji 15 minut zesklovatět. V polovině této doby cibuli promícháme.
- K zesklovatělé cibuli přidáme kostky masa, promícháme a necháme 20 minut, aby se maso zatáhlo. Během této doby jednou promícháme.
- Po 20 minutách přidáme mletou papriku, kmín, sůl a zalijeme horkým vývarem či vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Necháme 40 minut dusit. Během této doby promícháme a v případě potřeby dolijeme vývar.
- Kyselé zelí propláchneme studenou vodou, aby nebylo příliš kyselé a pokrájíme ho na kousky.
- Zelí přidáme do Remosky k masu, promícháme a necháme 15 minut dusit.
- Na závěrečné zahuštění vypracujeme v misce z mouky a zhruba 3 lžic studené vody kašičku. Tu smícháme se zakysanou smetanou a vše vlijeme do guláše. Dobře promícháme, přiklopíme zapnutým víkem a necháme ještě 10 minut provařit.
- Segedínský guláš podáváme s knedlíky nebo pečivem.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL