Segedínský guláš v Remosce

Segedín v Remosce
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 110 minut

Suroviny na segedínský guláš v Remosce

  • 800 g vepřové plece
  • 500 g kysaného zelí
  • 200 g tj. 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 velká cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • sůl
  • vývar na podlití, pokud nemáte vývar, stačí voda

Postup přípravy segedínského guláše v Remosce

  1. Maso nakrájíme na kostky přibližně 2 cm velké, cibuli nadrobno.
  2. V míse Remosky rozehřejeme 3 lžíce oleje, pak přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji 15 minut zesklovatět. V polovině této doby cibuli promícháme.
  3. K zesklovatělé cibuli přidáme kostky masa, promícháme a necháme 20 minut, aby se maso zatáhlo. Během této doby jednou promícháme.
  4. Po 20 minutách přidáme mletou papriku, kmín, sůl a zalijeme horkým vývarem či vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Necháme 40 minut dusit. Během této doby promícháme a v případě potřeby dolijeme vývar.
  5. Kyselé zelí propláchneme studenou vodou, aby nebylo příliš kyselé a pokrájíme ho na kousky.
  6. Zelí přidáme do Remosky k masu, promícháme a necháme 15 minut dusit.
  7. Na závěrečné zahuštění vypracujeme v misce z mouky a zhruba 3 lžic studené vody kašičku. Tu smícháme se zakysanou smetanou a vše vlijeme do guláše. Dobře promícháme, přiklopíme zapnutým víkem a necháme ještě 10 minut provařit.
  8. Segedínský guláš podáváme s knedlíky nebo pečivem.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL