Kurz Pečení kvasového chleba

Domácí pečený chléb

V evangeliu svatého Jana se hovoří o chlebu jako o Božím daru. Bezesporu je základní potravinou už od starověku, byť se vyskytuje po celém světě v různých podobách. V tuzemsku patří mezi nejoblíbenější druhy kvasové chleby, které se nabízejí v tradičních pekařstvích i v supermarketech. Kvalitní kvasový chléb se rozplývá na jazyku, u těch kupovaných bývá kvalita nejistá, přestože se bochníky prodávají za horentní částky. I to je jeden z mnoha důvodů, proč se naučit péct chleba v domácím prostředí. Online kurz Pečení kvasového chleba je k těmto účelům jako stvořený, stačí se připojit.

Krůček po krůčku k dokonalosti

Žádný učený z nebe nespadl, proto je třeba počítat, že pro přípravu chleba nestačí jen vyhledat recept nebo zhlédnout video, kde je celý proces zkrácen do minutové stopáže. Naopak, na pečení chleba je třeba know-how, které může předat jen zkušená pekařka a instruktorka. Online kurz Pečení kvasového chleba sestává z celkem 26 lekcí, kterými vás lektorka provede krůček po krůčku, aby vznikl dokonale lahodný chléb. Ten ocení celá rodina i přátelé při večerním posezení. Jaké druhy chlebů existují? Jaký je mezi nimi rozdíl nebo proč je jeden druh mouky vhodnější než jiný? Přihlaste se do kurzu a zjistěte o chlebu úplně vše!

Představení kurzu Pečení kvasového chleba

Vstup do kurzu je zdarma a nezavazuje vás k nákupu

Základní přehled v neplacené části

Cílem online kurzu Pečení kvasového chleba je naučit účastníky upéct dva druhy domácího chleba, za který by se nemusel stydět ani zkušený pekař. Průvodkyní kurzu je profesionálka, která se naučila připravovat chléb od píky. Po mnoha nezdarech a dlouhých letech však vychytala všechny chyby natolik, že může předat jen ty nejlepší zkušenosti všem, co mají zájem se stravovat zdravě a bez chemických přísad. Výhodou online kurzu je možnost se k jednotlivým lekcím kdykoli vracet, proto není třeba zoufat, když některá část někomu takzvaně „uteče“. V rámci neplacené části jsou ke zhlédnutí tři videa, která se zabývají popisem chleba a rozdělením na konkrétní druhy, surovinami a pomůckami, také výběrem mouk.

Tablet na linku, jde se na to!

Bez rozkvasu nebo s rozkvasem? Tyto pojmy ze začátku účastníkům nic neříkají, ale po prvních lekcích placené části se dostanou rychle k velkému množství informací, které pomohou při přípravě domácího chleba. Začátek placené části se zabývá výběrem ošatek, které jsou potřeba pro kynutí, současně je třeba mít přehled o čase. Jak dlouho se chléb připravuje? Stačí hodina nebo více? Na tuto otázku instruktorka odpovídá a hned v dalším videu se věnuje tématu kvásku, který tvoří naprostý základ. Jakých chyb se dopouštějí začínající pekaři, proč se musí o kvásek patřičně pečovat? Na lekci o kvásku navazují další části, které řeší jeho krmení v průběhu několika dní.

Bez rozkvasu a s rozkvasem

Během následujících videolekcí se přihlášení dozví, jak upéct chléb bez rozkvasu. Nejprve se musí samozřejmě připravit těsto a je nutné znát přesnou gramáž jednotlivých ingrediencí, pokračuje se částí, která pojednává o způsobech překládání těsta. Následující lekce se týká stáčení a kynutí, pak už jen stačí chléb dát péct. Jak by měl vypadat upečený bochník a jak jej rozkrojit? Už jste ochutnali svůj první výrobek? Je čas pokročit k přípravě chleba s rozkvasem. Opětovně je třeba založit rozkvas a těsto správně nachystat dle návodu, poté jej přeložit, nechat stočit a dát vykynout. Pečení už jde skoro samo, není divu, vždyť pod rukama každého účastníka právě vznikl druhý bochník, který chutná zcela výjimečně. Tak jej pojďme společně rozkrojit!

Vstup do kurzu je zdarma a nezavazuje vás k nákupu