Škvaření sádla v Remosce

Škvaření vepřového sádla v Remosce
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Velmi jednoduché
  • Doba přípravy cca 120 minut

Suroviny na škvaření sádla v Remosce

  • 1,2 kg syrového vepřového hřbetního sádla
Syrové nakrájené sádlo v Remosce
Syrové nakrájené sádlo v Remosce připravené ke škvaření

Postup přípravy škvařeného sádla v Remosce

Pozor! Na odebírání, slévání a cezení horkého sádla používejte kovové nádobí. Remoska hřeje na 180 °C, a to běžné plastové kuchyňské vybavení nevydrží.

  1. Sádlo nakrájíme na přibližně 2 cm velké kostky. Pokud na něm je trochu masa, ničemu to nevadí. Jestliže je vrstva masa silná, můžeme ji seříznout a maso pak využít pro jiné účely.
  2. Kostky sádla dáme do Remosky, nepodléváme vodou, nesolíme, zapneme a pečeme.
  3. Po jedné hodině pečení překontrolujeme, promícháme a škvaříme dál ještě 15 minut.
  4. Poté odebereme většinu vyškvařeného sádla, zhruba 3/4 a promícháme. Sádlo lijeme do předem připravené nádoby přes kovové sítko.
  5. Pokračujeme ve škvaření dalších 15 minut. Po této době již pravděpodobně budou škvarky hotové. Pokud ano, slijeme zbývající sádlo a škvarky zachytíme v sítku. Pokud škvarky ještě nemají správnou barvu a konzistenci, promícháme je a pokračujeme ve škvaření, ale kontrolujeme je, protože se mohou začít připalovat.
  6. Když sádlo trochu zchladne, přelijeme ho do zavařovací sklenice o objemu 0,7 litru, necháme vychladnout a dáme do lednice.

Tip: Škvarky je lépe solit až před podáváním. Pokud je totiž osolíme dříve, tak vlhnou.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL