- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Velmi jednoduché
- Doba přípravy cca 120 minut
Suroviny na škvaření sádla v Remosce
- 1,2 kg syrového vepřového hřbetního sádla
Postup přípravy škvařeného sádla v Remosce
Pozor! Na odebírání, slévání a cezení horkého sádla používejte kovové nádobí. Remoska hřeje na 180 °C, a to běžné plastové kuchyňské vybavení nevydrží.
- Sádlo nakrájíme na přibližně 2 cm velké kostky. Pokud na něm je trochu masa, ničemu to nevadí. Jestliže je vrstva masa silná, můžeme ji seříznout a maso pak využít pro jiné účely.
- Kostky sádla dáme do Remosky, nepodléváme vodou, nesolíme, zapneme a pečeme.
- Po jedné hodině pečení překontrolujeme, promícháme a škvaříme dál ještě 15 minut.
- Poté odebereme většinu vyškvařeného sádla, zhruba 3/4 a promícháme. Sádlo lijeme do předem připravené nádoby přes kovové sítko.
- Pokračujeme ve škvaření dalších 15 minut. Po této době již pravděpodobně budou škvarky hotové. Pokud ano, slijeme zbývající sádlo a škvarky zachytíme v sítku. Pokud škvarky ještě nemají správnou barvu a konzistenci, promícháme je a pokračujeme ve škvaření, ale kontrolujeme je, protože se mohou začít připalovat.
- Když sádlo trochu zchladne, přelijeme ho do zavařovací sklenice o objemu 0,7 litru, necháme vychladnout a dáme do lednice.
Tip: Škvarky je lépe solit až před podáváním. Pokud je totiž osolíme dříve, tak vlhnou.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL