Vanilkové rohlíčky v Remosce

Vanilkové rohlíčky pečené v Remosce
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 90 minut

Suroviny na vanilkové rohlíčky v Remosce

  • 150 g hladké mouky
  • 20 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g másla
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 žloutek
  • směs moučkového a vanilkového cukru na obalení

Tip: I když máte Remosku s teflonovým povrchem, je lépe použít pečící papír. Hotové vanilkové rohlíčky tak snadno vyndáte a nehrozí jejich rozlámání.

Postup přípravy vanilkových rohlíčků v Remosce

  1. Smícháme mouku, nastrouhané vlašské ořechy, moučkový a vanilkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutek a rukama vypracujeme hladké těsto.
  2. Hotové těsto necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladu.
  3. Poté těsto rozdělíme na dva díly a z každého uděláme váleček o průměru cca 3 cm. Jeden váleček = množství pro jedno pečení v Remosce.
  4. Z válečku odkrajujeme kousky a z nich vyválíme rohlíčky.
  5. Na dno remoskové mísy dáme pečící papír a na něj klademe jednotlivé rohlíčky.
  6. Zapneme a pečeme 15 až 17 minut. Po 15 minutách raději zkontrolujeme, zda již nejsou rohlíčky hotové, protože se velmi rychle spálí.
  7. Upečené rohlíčky necháme několik minut zchladnout a pak ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL