- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Jednoduché
- Doba přípravy cca 90 minut
Suroviny na vanilkové rohlíčky v Remosce
- 150 g hladké mouky
- 20 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g másla
- 50 g vlašských ořechů
- 1 žloutek
- směs moučkového a vanilkového cukru na obalení
Tip: I když máte Remosku s teflonovým povrchem, je lépe použít pečící papír. Hotové vanilkové rohlíčky tak snadno vyndáte a nehrozí jejich rozlámání.
Postup přípravy vanilkových rohlíčků v Remosce
- Smícháme mouku, nastrouhané vlašské ořechy, moučkový a vanilkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutek a rukama vypracujeme hladké těsto.
- Hotové těsto necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladu.
- Poté těsto rozdělíme na dva díly a z každého uděláme váleček o průměru cca 3 cm. Jeden váleček = množství pro jedno pečení v Remosce.
- Z válečku odkrajujeme kousky a z nich vyválíme rohlíčky.
- Na dno remoskové mísy dáme pečící papír a na něj klademe jednotlivé rohlíčky.
- Zapneme a pečeme 15 až 17 minut. Po 15 minutách raději zkontrolujeme, zda již nejsou rohlíčky hotové, protože se velmi rychle spálí.
- Upečené rohlíčky necháme několik minut zchladnout a pak ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL