Vinná klobása v Remosce

Vinná klobása pečená v Remosce
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Velmi jednoduché
  • Doba přípravy cca 50 minut

Suroviny na vinnou klobásu v Remosce

  • 500 g vinné klobásy
  • trochu oleje na vymazání mísy a potření klobásy

Vinná klobása příprava v Remosce

  1. Vinnou klobásu rozdělíme na 3 díly a stočíme je do šneka. Křížem pak šneky propíchneme a zajistíme špičatou špejlí.
  2. Dno mísy Remosky lehce vytřeme olejem, vložíme šneky a jejich povrch potřeme olejem.
  3. Zapneme a pečeme 35-40 minut.
  4. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, případně s bramborovým salátem.

Vinná klobása složení

Vinná klobása je tepelně neopracovaný polotovar. Hlavními surovinami jsou vepřové a hovězí maso. Dále pak obsahuje žemli, víno, koření a sůl. Poměry se mohou lišit, zde je jedno doporučované složení:

  • 50 % tučnějšího vepřového masa
  • 10 % libového vepřového masa libového masa z kýty nebo z plece
  • 15 % hovězího masa
  • přiměřeně žemle – cca 10 %
  • 10 % vody
  • 3 % bílého vína
  • 2 % dusitanové solicí směsi
  • koření na vinnou klobásu (muškátový ořech, muškátový květ, citronová kůra)
  • skopová střeva na naplnění

(Zdroj: Vinná klobása je český vynález? Podívejte se, jak se vyrábí)

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL