- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Velmi jednoduché
- Doba přípravy cca 50 minut
Obsah
Suroviny na vinnou klobásu v Remosce
- 500 g vinné klobásy
- trochu oleje na vymazání mísy a potření klobásy
Vinná klobása příprava v Remosce
- Vinnou klobásu rozdělíme na 3 díly a stočíme je do šneka. Křížem pak šneky propíchneme a zajistíme špičatou špejlí.
- Dno mísy Remosky lehce vytřeme olejem, vložíme šneky a jejich povrch potřeme olejem.
- Zapneme a pečeme 35-40 minut.
- Podáváme s brambory, bramborovou kaší, případně s bramborovým salátem.
Vinná klobása složení
Vinná klobása je tepelně neopracovaný polotovar. Hlavními surovinami jsou vepřové a hovězí maso. Dále pak obsahuje žemli, víno, koření a sůl. Poměry se mohou lišit, zde je jedno doporučované složení:
- 50 % tučnějšího vepřového masa
- 10 % libového vepřového masa libového masa z kýty nebo z plece
- 15 % hovězího masa
- přiměřeně žemle – cca 10 %
- 10 % vody
- 3 % bílého vína
- 2 % dusitanové solicí směsi
- koření na vinnou klobásu (muškátový ořech, muškátový květ, citronová kůra)
- skopová střeva na naplnění
(Zdroj: Vinná klobása je český vynález? Podívejte se, jak se vyrábí)
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL