- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Jednoduché
- Doba přípravy cca 150 minut
Suroviny na povidla v Remosce
- 2 kg švestek – nejlépe dobře vyzrálých až přezrálých
- 0,5 kg cukru
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce rumu
- 4 lžičky rumu na zalití povrchu povidel ve skleničce
- 1/2 lžičky skořice
- 3 hřebíčky rozdrcené
Budete potřebovat 4 sklenice o objemu cca 330-350 ml.
Postup přípravy povidel v Remosce
- Omyté švestky vypeckujeme, dáme do Remosky a povrch postříkáme dvěma lžícemi octa.
- Zapneme a pečeme 30 minut. Poté povrch švestek posypeme polovinou cukru. Nemícháme.
- Pečeme dalších 30 minut. Pak posypeme švestky zbylou polovinou cukru. Opět nemícháme.
- Znovu pečeme 30 minut. Po této době přelijeme švestky do vhodné nádoby, přidáme 4 lžíce rumu, skořici, hřebíček a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Po rozmixování vrátíme zpět do Remosky a ještě 30 minut pečeme, aby se povidla zahustila.
- Hotová švestková povidla ihned ještě horká plníme do čistých předehřátých sklenic. Na povrch povidel ve sklenici nalijeme lžičku rumu, důkladně utáhneme víčko a obrátíme sklenice dnem vzhůru.
- Takto připravená povidla v Remosce není nutné sterilovat.
Tip: Pokud chcete mít jistotu dlouhé trvanlivosti, můžete sterilaci použít – sklenice do 0,5 l 15 minut na 85 °C, sklenice 1 l 20 minut na 85 °C.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL