- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Jednoduché
- Doba přípravy cca 110 minut
Vepřový guláš v Remosce se připravuje v podstatě stejně jak hovězí guláš. Výhodou je kratší čas přípravy, protože vepřové maso je hotové podstatně dříve než hovězí.
Suroviny na vepřový guláš v Remosce
- 800 g vepřové plece
- 3 cibule
- 3 lžíce oleje
- 1 vrchovatá lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- mletý pepř
- 1 lžička majoránky
- 2 stroužky česneku
- 1 syrová brambora na zahuštění
- sůl
Postup přípravy vepřového guláše v Remosce
- Omyté maso nakrájíme na kostky 2 až 3 cm velké, cibuli na drobné kousky.
- Do mísy Remosky nalijeme 3 lžíce oleje a necháme olej rozehřát.
- Do rozehřátého oleje nasypeme pokrájenou cibuli a necháme ji v zapnuté Remosce zesklovatět – cca 15 minut. Vždy po pěti minutách cibuli promícháme.
- K zesklovatělé cibuli přidáme kostky masa, promícháme a pečeme přibližně 20 minut, aby se maso zatáhlo. Občas promícháme.
- Poté k masu nasypeme vrchovatou lžičku mleté papriky a řádně promícháme. Následně zalijeme maso do 3/4 horkou vodou, přidáme drcený kmín, 1 stroužek rozetřeného česneku, opepříme a osolíme. Přiklopíme víkem a dusíme 50 minut. Zhruba v polovině této doby promícháme a v případě potřeby dolijeme horkou vodu.
- Po 50 minutách zahustíme guláš jemně rozstrouhanou syrovou bramborou a ještě 10 minut dusíme. Následně dochutíme majoránkou a rozetřeným česnekem a již dále nevaříme.
- Podáváme s knedlíky či chlebem. Vhodné jsou také brambory.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL