Vepřový guláš v Remosce

Vepřový guláš z Remosky
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 110 minut

Vepřový guláš v Remosce se připravuje v podstatě stejně jak hovězí guláš. Výhodou je kratší čas přípravy, protože vepřové maso je hotové podstatně dříve než hovězí.

Suroviny na vepřový guláš v Remosce

  • 800 g vepřové plece
  • 3 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 vrchovatá lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • mletý pepř
  • 1 lžička majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 syrová brambora na zahuštění
  • sůl

Postup přípravy vepřového guláše v Remosce

  1. Omyté maso nakrájíme na kostky 2 až 3 cm velké, cibuli na drobné kousky.
  2. Do mísy Remosky nalijeme 3 lžíce oleje a necháme olej rozehřát.
  3. Do rozehřátého oleje nasypeme pokrájenou cibuli a necháme ji v zapnuté Remosce zesklovatět – cca 15 minut. Vždy po pěti minutách cibuli promícháme.
  4. K zesklovatělé cibuli přidáme kostky masa, promícháme a pečeme přibližně 20 minut, aby se maso zatáhlo. Občas promícháme.
  5. Poté k masu nasypeme vrchovatou lžičku mleté papriky a řádně promícháme. Následně zalijeme maso do 3/4 horkou vodou, přidáme drcený kmín, 1 stroužek rozetřeného česneku, opepříme a osolíme. Přiklopíme víkem a dusíme 50 minut. Zhruba v polovině této doby promícháme a v případě potřeby dolijeme horkou vodu.
  6. Po 50 minutách zahustíme guláš jemně rozstrouhanou syrovou bramborou a ještě 10 minut dusíme. Následně dochutíme majoránkou a rozetřeným česnekem a již dále nevaříme.
  7. Podáváme s knedlíky či chlebem. Vhodné jsou také brambory.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL