Jednoduchý segedínský guláš v Remosce

Jednoduchý segedín v Remosce

Smíchat, zapnout, zahustit, hotovo 🙂

  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 120 minut

Suroviny na jednoduchý segedínský guláš v Remosce

  • 800 g vepřové plece
  • 500 g kysaného zelí
  • 500 ml zeleninového vývaru, může být i z kostky
  • 200 g tj. 1 kelímek zakysané 15% smetany
  • 1 velká cibule
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 bobkové listy
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy jednoduchého segedínského guláše v Remosce

  1. Omyté maso nakrájíme na cca 2 cm velké kostky, cibuli nadrobno. Z kysaného zelí slijeme nálev, propláchneme ho studenou vodou a překrájíme.
  2. Do Remosky dáme kostky masa, nakrájenou cibuli, mletou papriku, kmín, bobkové listy, pepř, sůl a vše dobře promícháme. Pak přidáme zelí, zalijeme vše vývarem, opět promícháme a Remosku zapneme.
  3. Za občasného promíchání pečeme 90 minut.
  4. Poté zahustíme směsí, kterou vytvoříme tak, že z hladké mouky a 4 lžic vody uděláme kašičku a smícháme ji se zakysanou smetanou. Zapneme ještě na 10 minut, aby se mouka provařila.
  5. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL