Kuřecí rizoto v Remosce

Kuřecí rizoto v Remosce po upečení
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 75 minut

Suroviny na kuřecí rizoto v Remosce

  • 600 g uvařeného kuřecího masa
  • 500 g rýže
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3/4 litru vývaru
  • pepř
  • sůl
  • 200 g tvrdého sýra

Postup přípravy kuřecího rizota v Remosce

  1. Do Remosky nalijeme 3 lžíce olivového oleje, necháme ho rozehřát. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, promícháme a necháme ji zesklovatět. To trvá zhruba 10 minut.
  2. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, přisypeme k cibuli a restujeme v Remosce 15 minut. Občas promícháme.
  3. Kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kousky a přidáme ji k orestovanému masu. Dobře promícháme a necháme ještě 5 minut restovat.
  4. Propláchnutou okapanou rýži dáme do Remosky, opepříme, osolíme, dobře promícháme a zalijeme vývarem. Na jeden díl objemu rýže použijeme 1,5 dílu objemu vývaru.
  5. Přiklopíme zapnutým víkem a pečeme 40 minut. Pokud je potřeba, můžeme ještě dolít vývar.
  6. Na talíři posypeme rizoto nastrouhaným tvrdým sýrem. Podáváme s kyselou okurkou, případně okurkovým salátem.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL