Pečení masa v remosce

Pečené maso v Remosce

Pro pečení masa je Remoska výbornou volbou. Je vhodná pro přípravu masa vepřového, hovězího, drůbežího, zvěřiny i ryb. Stačí dodržet pár jednoduchých zásad a chutná pečeně je na stole. Je to mnohem jednodušší než v troubě.

Podívejte se na několik základních rad.

Rady pro pečení masa v remosce

  • Osolené a ochucené maso vložte na suché dno remosky a na několik minut ji zapněte. Teprve až se ze všech stran opeče, podlijte maso trochou vody či vývaru. Proč? Takto se maso pěkně zatáhne, zůstává šťavnaté, neztrácí živiny a má lepší chuť.
  • Při obracení do masa nepíchejte vidličkou. Proč? Vytékala by z něj šťáva.
  • Tekutiny na podlití nesmí být příliš mnoho. Proč? Maso by se nepeklo, ale dusilo.
  • Občas povrch masa polijte vypečenou šťávou, případně ho otočte. Proč? Zamezíte vysychání a pečínka zůstane šťavnatá.
  • Zda je maso měkké a tedy hotové zjistíte tak, že ho propíchnete vidlicí. Před koncem pečení můžete, šťáva již neuniká.
  • Vepřové, telecí, drůbeží a ryby je možné péci v celku. Hovězí je lépe rozporcovat.

Jak dlouho péct maso v remosce

Uváděné časy jsou pouze přibližné. Doba pečení masa v remosce záleží na mnoha faktorech, například na množství vstupních surovin, zda je maso v celku či nakrájené na kousky, na obsahu vody, tuku nebo třeba na tom jak často během pečení odklápíte víko remosky.

  • vepřové maso cca 60 – 80 minut
  • kuřecí maso cca 60 – 70 minut
  • kachní stehna cca 120 minut
  • sekaná cca 70 – 80 minut
  • ryby cca 25 – 30 min

Využijte slevu
10 % při nákupu v e-shopu Remoska®slevový kód: REMOSKAAFFIAL

Úvodní obrázek článku – REMOSKA s.r.o.