
Pro pečení masa je Remoska výbornou volbou. Je vhodná pro přípravu masa vepřového, hovězího, drůbežího, zvěřiny i ryb. Stačí dodržet pár jednoduchých zásad a chutná pečeně je na stole. Je to mnohem jednodušší než v troubě.
Podívejte se na několik základních rad.
Obsah
Rady pro pečení masa v remosce
- Osolené a ochucené maso vložte na suché dno remosky a na několik minut ji zapněte. Teprve až se ze všech stran opeče, podlijte maso trochou vody či vývaru. Proč? Takto se maso pěkně zatáhne, zůstává šťavnaté, neztrácí živiny a má lepší chuť.
- Při obracení do masa nepíchejte vidličkou. Proč? Vytékala by z něj šťáva.
- Tekutiny na podlití nesmí být příliš mnoho. Proč? Maso by se nepeklo, ale dusilo.
- Občas povrch masa polijte vypečenou šťávou, případně ho otočte. Proč? Zamezíte vysychání a pečínka zůstane šťavnatá.
- Zda je maso měkké a tedy hotové zjistíte tak, že ho propíchnete vidlicí. Před koncem pečení můžete, šťáva již neuniká.
- Vepřové, telecí, drůbeží a ryby je možné péci v celku. Hovězí je lépe rozporcovat.
Jak dlouho péct maso v remosce
Uváděné časy jsou pouze přibližné. Doba pečení masa v remosce záleží na mnoha faktorech, například na množství vstupních surovin, zda je maso v celku či nakrájené na kousky, na obsahu vody, tuku nebo třeba na tom jak často během pečení odklápíte víko remosky.
- vepřové maso cca 60 – 80 minut
- kuřecí maso cca 60 – 70 minut
- kachní stehna cca 120 minut
- sekaná cca 70 – 80 minut
- ryby cca 25 – 30 min
Využijte slevu
10 % při nákupu v e-shopu Remoska® – slevový kód: REMOSKAAFFIAL
Úvodní obrázek článku – REMOSKA s.r.o.