- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Jednoduché
- Doba přípravy cca 110 minut
Obsah
Suroviny na kynutý jablečný koláč v Remosce
- 250 g polohrubé mouky
- 60 g cukru krupice
- 60 g másla
- 1 žloutek
- bílek na potření okrajů těsta
- 120 ml mléka
- 20 g (1/2 kostičky) droždí
- citronová kůra
- špetka soli
- trochu oleje na vymazání Remosky
Jablková náplň do koláčů
- 300 g jablek oloupaných a bez jádřinců
- 1 vrchovatá lžička moučkového cukru
- mletá skořice
Jablka nastrouháme najemno, přidáme cukr a skořici. Vše dobře promícháme.
Tip: Množství cukru upravíme podle toho, jak jsou jablka sladká či kyselá a podle svých preferencí. Do sladkých jablek není potřeba žádný cukr přidávat.
Na drobenku
- 50 g hrubé mouky
- 25 g cukru krupice
- 25 g chladného másla
Postup přípravy kynutého jablečného koláče v Remosce
- Ze lžíce mouky, lžíce cukru, lžíce mléka a rozdrobeného droždí připravíme kvásek a necháme ho 10 minut vzejít.
- V míse promícháme mouku, cukr, citronovou kůru a špetku soli. Poté přidáme kvásek, žloutek, vlažné mléko, rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme hladké těsto, které se nepřichytává mísy.
- Bochánek těsta v míse zaprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
- Zatím připravíme jablečnou náplň a drobenku. Zde je stručný recept na drobenku.
- Mísu Remosky lehce potřeme olejem a na její střed vložíme bochánek vykynutého těsta. Těsto rozprostřeme po dně Remosky tak, aby u stěny vznikly vyvýšené okraje.
- Mezi vyvýšené okraje rovnoměrně rozprostřeme jablkovou náplň. Šťávu, kterou jablka pustila, na koláč nelijeme. Těsto by rozmáčela.
- Povrch jablečné náplně posypeme drobenkou a okraje těsta potřeme vaječným bílkem.
- Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme 25-30 minut.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL