Jednoduchý tvarohový koláč v Remosce

Jednoduchý tvarohový koláč v Remosce po upečení
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 60 minut

Suroviny na jednoduchý tvarohový koláč v Remosce

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • citronová kůra
  • 1 prášek do pečiva

Tvarohová náplň

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • hrst rozinek
  • citronová kůra
  • 1 lžíce rumu

Postup přípravy jednoduchého tvarohového koláče v Remosce

  1. Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, vejce, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a vypracujeme těsto.
  2. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o velikosti dna Remosky. Na protilehlých stranách papíru ponecháme vystupovat dva pruhy, které poslouží jako úchopy.
  3. Kruh z pečícího papíru položíme na vál a na něm vyválíme připravené těsto do kruhového plátu, který bude o trochu přesahovat okraje papíru.
  4. Pečící papír s těstem vložíme pomocí úchopů do remoskové mísy. Přesahující těsto se zvedne a vytvoří okraje koláče.
  5. Nyní vypracujeme z tvarohu a dalších uvedených surovin hladkou náplň. Rozinky do ní přidáme až na konec.
  6. Tvarohovou náplň rozprostřeme rovnoměrně mezi okraji koláče v remoskové míse. Přiklopíme víko a pečeme cca 45 minut.
Upečený jednoduchý tvarohový koláč z Remosky
Jednoduchý tvarohový koláč z Remosky po upečení

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL