- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Jednoduché
- Doba přípravy cca 60 minut
Suroviny na jednoduchý tvarohový koláč v Remosce
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 70 g cukru krupice
- 1 vejce
- citronová kůra
- 1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 80 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- hrst rozinek
- citronová kůra
- 1 lžíce rumu
Postup přípravy jednoduchého tvarohového koláče v Remosce
- Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, vejce, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a vypracujeme těsto.
- Z pečícího papíru vystřihneme kruh o velikosti dna Remosky. Na protilehlých stranách papíru ponecháme vystupovat dva pruhy, které poslouží jako úchopy.
- Kruh z pečícího papíru položíme na vál a na něm vyválíme připravené těsto do kruhového plátu, který bude o trochu přesahovat okraje papíru.
- Pečící papír s těstem vložíme pomocí úchopů do remoskové mísy. Přesahující těsto se zvedne a vytvoří okraje koláče.
- Nyní vypracujeme z tvarohu a dalších uvedených surovin hladkou náplň. Rozinky do ní přidáme až na konec.
- Tvarohovou náplň rozprostřeme rovnoměrně mezi okraji koláče v remoskové míse. Přiklopíme víko a pečeme cca 45 minut.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL