Jednoduchá mramorová bábovka v Remosce

Upečená jednoduchá mramorová bábovka z Remosky
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 65 minut

Suroviny na jednoduchou mramorovou bábovku v Remosce

  • 350 g polohrubé mouky
  • 220 g cukru krupice
  • 110 ml oleje
  • 170 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce rumu

Vyhněte se chybám a podívejte se na: Jak upéct bábovku v Remosce

Jednoduchá mramorová bábovka v Remosce – postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva
  2. V menší misce rozšleháme vejce s mlékem, olejem a rumem. Pak přilijeme k sypkým surovinám.
  3. Vypracujeme těsto.
  4. Třetinu těsta odebereme a vmícháme do ní kakao.
  5. Do nízké formy na bábovku nalijeme nejprve dvě třetiny těsta bez kakaa. Navrch potom dokola tmavé kakaové těsto. Je těžší než to světlé. Proto samo klesne do středu bábovky.
  6. Formu naplněnou těstem vložíme do remoskové mísy.
  7. Aby se těsto příliš nezvedalo, zapíchneme do něho několik trubiček udělaných z makarónů. Dírkou bude ucházet přebytečná pára.
  8. Abychom zabránili připalování vrchní části od pečícího víka, zakryjeme bábovkovou formu alobalem s otvorem nad středem. Střed bábovky se tak lépe propeče.
  9. Přiklopíme víkem Remosky, zapneme a pečeme cca 45–50 minut.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL

Nízká forma na bábovku DELÍCIA SiliconPRIME ¤ 24 cm