Povidla v Remosce

Švestková povidla v Remosce
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 150 minut

Suroviny na povidla v Remosce

  • 2 kg švestek – nejlépe dobře vyzrálých až přezrálých
  • 0,5 kg cukru
  • 2 lžíce octa
  • 4 lžíce rumu
  • 4 lžičky rumu na zalití povrchu povidel ve skleničce
  • 1/2 lžičky skořice
  • 3 hřebíčky rozdrcené

Budete potřebovat 4 sklenice o objemu cca 330-350 ml.

Postup přípravy povidel v Remosce

  1. Omyté švestky vypeckujeme, dáme do Remosky a povrch postříkáme dvěma lžícemi octa.
  2. Zapneme a pečeme 30 minut. Poté povrch švestek posypeme polovinou cukru. Nemícháme.
  3. Pečeme dalších 30 minut. Pak posypeme švestky zbylou polovinou cukru. Opět nemícháme.
  4. Znovu pečeme 30 minut. Po této době přelijeme švestky do vhodné nádoby, přidáme 4 lžíce rumu, skořici, hřebíček a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Po rozmixování vrátíme zpět do Remosky a ještě 30 minut pečeme, aby se povidla zahustila.
  5. Hotová švestková povidla ihned ještě horká plníme do čistých předehřátých sklenic. Na povrch povidel ve sklenici nalijeme lžičku rumu, důkladně utáhneme víčko a obrátíme sklenice dnem vzhůru.
  6. Takto připravená povidla v Remosce není nutné sterilovat.

Tip: Pokud chcete mít jistotu dlouhé trvanlivosti, můžete sterilaci použít – sklenice do 0,5 l 15 minut na 85 °C, sklenice 1 l 20 minut na 85 °C.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL