- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Středně obtížné
- Doba přípravy cca 120 minut
Suroviny na králíka na smetaně v Remosce
- 1 ks králík
- 3 lžíce oleje
- 200 g mrkve
- 100 g kořenové petržele
- 100 g celeru
- 1 cibule
- 10 kuliček pepře
- 10 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na šlehání 33%
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- sůl
Tip: Na koření použijte vyvařovací sítko. Snadno ho pak z omáčky vyndáte.
Postup přípravy králíka na smetaně v Remosce
- Do mísy Remosky vlijeme 3 lžíce oleje a dáme do ní omytého, naporcovaného a osoleného králíka.
- Zapneme a restujeme 20 minut. V polovině této doby maso obrátíme.
- Mezi tím nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli na drobnější kostičky.
- Orestovaného králíka vyjmeme z Remosky a dáme do ní na výpek nakrájenou zeleninu. Zapneme a restujeme 15 minut. Jednou, zhruba po 10 minutách promícháme.
- Potom do Remosky na zeleninu vrátíme porce králíka, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, podlijeme vývarem a pečeme do změknutí, což je asi 1 hodinu. Maso by mělo být ponořeno zhruba do poloviny. Vždy po 20 minutách maso obrátíme.
- Měkké maso vyndáme z Remosky. Z omáčky v remoskové míse vyndáme koření a zahustíme ji smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Ještě na 15 minut zapneme, aby se mouka dobře provařila.
- Hotovou omáčku přelijeme do nádoby, vhodné pro použití mixéru a rozmixujeme ji.
- Nakonec omáčku a porce králíka vrátíme do Remosky a na chvíli zapneme, aby se vše před podávání prohřálo.
- Podáváme s houskovým knedlíkem. Můžeme doplnit plátkem citronu a brusinkami, podobně jako svíčkovou.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL