Králík na smetaně v Remosce

Králík na smetaně z Remosky
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Středně obtížné
  • Doba přípravy cca 120 minut

Suroviny na králíka na smetaně v Remosce

  • 1 ks králík
  • 3 lžíce oleje
  • 200 g mrkve
  • 100 g kořenové petržele
  • 100 g celeru
  • 1 cibule
  • 10 kuliček pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na šlehání 33%
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • sůl

Tip: Na koření použijte vyvařovací sítko. Snadno ho pak z omáčky vyndáte.

Postup přípravy králíka na smetaně v Remosce

  1. Do mísy Remosky vlijeme 3 lžíce oleje a dáme do ní omytého, naporcovaného a osoleného králíka.
  2. Zapneme a restujeme 20 minut. V polovině této doby maso obrátíme.
  3. Mezi tím nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli na drobnější kostičky.
  4. Orestovaného králíka vyjmeme z Remosky a dáme do ní na výpek nakrájenou zeleninu. Zapneme a restujeme 15 minut. Jednou, zhruba po 10 minutách promícháme.
  5. Potom do Remosky na zeleninu vrátíme porce králíka, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, podlijeme vývarem a pečeme do změknutí, což je asi 1 hodinu. Maso by mělo být ponořeno zhruba do poloviny. Vždy po 20 minutách maso obrátíme.
  6. Měkké maso vyndáme z Remosky. Z omáčky v remoskové míse vyndáme koření a zahustíme ji smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Ještě na 15 minut zapneme, aby se mouka dobře provařila.
  7. Hotovou omáčku přelijeme do nádoby, vhodné pro použití mixéru a rozmixujeme ji.
  8. Nakonec omáčku a porce králíka vrátíme do Remosky a na chvíli zapneme, aby se vše před podávání prohřálo.
  9. Podáváme s houskovým knedlíkem. Můžeme doplnit plátkem citronu a brusinkami, podobně jako svíčkovou.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL