
O remosce už toho víme opravdu velké množství. Je to nejen neuvěřitelný pomocník při vaření, ale může z vás udělat i skvělého pekaře. Pečení v remosce je nejen radost, díky které pro své hosty připravíte skvělé a zdravé pokrmy, ale také báječná možnost, jak péct rychle a efektivně prakticky cokoli. Nevěříte? Tak čtěte dále, určitě neuděláte chybu.
Využijte slevu
10 % při nákupu na shop.remoska.eu – slevový kód: REMOSKAAFFIAL
Obsah
Co je typické pouze pro remosku?
Pečení v remosce podobně jako vaření zachovává všechny důležité živiny a vitamíny u připravovaných pokrmů a to za použití minimálního množství tuku. Tyto výhody remosky jsou zachovány při pečení sladkých i slaných pokrmů. Říkáte si, že to není možné? Pak věřte, že opak je pravdou a je úplně jedno, zda budete v remosce péct maso, buchty, koláče nebo dokonce zapékat těstoviny.
Pečení masa v remosce
Pečení masa v remosce je velmi snadné. Tento kuchyňský pomocník umožňuje péct všechny druhy masa včetně ryb a drůbeže. Základní rada pro každou hospodyňku zní:
- Pro nejlepší výsledek vkládejte maso do remosky až po několika minutách po zapnutí.
Při dodržení tohoto jednoduchého pokynu získáte maso, které si ve svém nitru uchová šťavnatost. Na talíř pak návštěva dostane vynikající maso s křupavou kůrkou na povrchu, které nebude vysušené. Porcování doporučujeme u hovězího masa, které bývá tužší a také u králíka, zvěřiny nebo větší drůbeže.
Důležité rady pro pečení v remosce
Víko remosky při pečení masa odklopujte pouze kvůli podlévání masa a v žádném případě do masa nepíchejte vidličkou. Tento nešvar vás může připravit o chutnou šťávu, která po vpichu vyteče do remosky. Pokud tyto rady dodržíte, pak se můžete těšit na lahodné a velmi chutné pečené maso.
Pečení chleba
Remoska je opravdu úžasný nástroj. Jednou z jejích schopností je i pečení domácího chleba. Těsto jednoduše vložte do hliníkové nádoby, která zajistí propečení ze všech stran. Po upečení z remosky „vypadne“ chléb s křupavou kůrkou, který si zachová čerstvou chuť i několik dní.
Pečené koláče a buchty
Pečení v remosce je opravdová zábava a propadne mu mnoho cukrářek. Problémem totiž není ani upečení mnoha moučníků, buchet a koláčů. Asi každý z nás slyšel, že nejlépe se v remosce peče bábovka, o něco málo složitější jsou buchty a koláče.
- Vláčné buchty z remosky je možné získat, když formu namísto složitého moučení vyložíme pečícím papírem nebo alobalem
Podobně jako při pečení masa, tak i u buchet platí, že víko remosky bychom měli odklápět co nejméně. Časté otevírání by mohlo znamenat přílišné vysušení buchet a zhoršení jejich chuti.
Remoska a zapékání
Remoska je jedním z nejlepších kuchyňských přístrojů pro zapékání. Šunkofleky nebo zapékané brambory z remosky patří k těm nejlepším, které může hostitel připravit. Nejde však jen o zmíněná klasická jídla, ale také zapékání mnoha sendvičů a zeleninových nákypů. Super tipem jsou tzv. alobalové placky, do kterých je možné zabalit prakticky cokoli od masa, přes zeleninu nebo si je udělat na sladko.
- Placky je důležité důkladně zabalit, aby z nich nevytékala šťáva. Vše ostatní nechte na remosce.
Mimo zmíněného pečení v remosce a zapékání mnoha pokrmů, můžete remosku využít i k rozpékání pečiva nebo k rozmrazování potravin. Remoska je bez velkého vychvalování tím nejlepším pomocníkem do vaší kuchyně.
Využijte slevu
10 % při nákupu na shop.remoska.eu – slevový kód: REMOSKAAFFIAL
Úvodní obrázek článku – REMOSKA s.r.o.