Popis
Hned na Tři krále začíná jedno z nejzajímavějších kuchařských dobrodružství v roce. Nejprve nás zahrne zabíjačkami a masopustním veselím, načež ze dne na den přejde v šestitýdenní předjarní bezmasý půst, který skončí velikonoční oslavou jara. Tato kuchařka vás provede obdobím, kdy se rodí nejen jaro, ale i další změny.
Příběh odcházející zimy není ani vybledlý, ani nudný, ale hýří pestrou nadílkou zimních surovin, jednoduchých receptů i zajímavých tradic. V kuchyni se střídají období s masem a bez masa, staré zásoby s mladičkou novou sklizní, bujaré oslavy se skromnými dny.
V knize najdete přes 30 masopustních receptů, 50 receptů na postní dny a na závěr i spoustu velikonočních lahůdek.
Dalo by se říct, že vás tato kuchařka odvede od novoročních diet a ukáže vám začátek roku v docela jiném světle. Na odříkání a uskromnění v jídle samozřejmě taky dojde, jen to nebude od prvního ledna.