
Máme tu další z článků o jednom z nejoblíbenějších pomocníků v kuchyni. Je to naše stará známá, u které platí, že znát její výhody a přednosti, je tou nejlepší cestou k odpovědi na otázku: „Jak vybrat remosku?„. Na první pohled to vypadá možná složitě, ale pokud se zaměříte na několik zásad, pak určitě budete spokojeni a domů si přinesete ten nejlepší kuchyňský spotřebič.
Využijte slevu
10 % při nákupu na shop.remoska.eu – slevový kód: REMOSKAAFFIAL
Obsah
Základní pravidla výběru
Remoska je úžasný pomocník a jeho výběr nemusí být složitý, pokud si předem odpovíme na následující otázky:
- Jaký objem remosky bude pro naši rodinu nejlepší? Tady je to jasné při nižším počtu členů domácnosti postačí nádoba dvoulitrová, naopak vícečetné rodiny ocení objem remosky 4 litry
- Chceme jídlo během přípravy kontrolovat? Velmi důležité může být tzv. okénko, tedy možnost pro kuchaře kontrolovat jídlo během pečení. Jeho nevýhodou však může být nerovnoměrnost propečení pokrmu
- Jaký design remosky se hodí do naší kuchyně?
Na co se zaměřit při výběru remosky?
A nyní již k samotnému výběru remosky, kde je hned na úvod důležité zaměřit se na materiál, z něhož je vyrobena. A protože se remoska skládá ze tří základních částí, tak je třeba řešit každou z nich zvlášť.
Víko
Víko je pro remosku bijícím srdcem. Zahrnuje totiž mj. topnou spirálu, která je zodpovědná za přípravu pokrmů. Víko remosky bývá vyrobeno z nerezového materiálu, který má největší zásluhy na její dlouhé životnosti. Víko bývá doplněno jedním, popř. dvěma držadly z tvrzeného plastu, který je důležitým ochráncem před popáleninami. Součástí víka jsou i ventily, které odvádí přebytečné teplo a páru, které vznikají v průběhu pečení.
Samotný hrnec
U hrnce, který je přímo v kontaktu s připravovaným pokrmem, je důležitý nejen materiál, z něhož je vyroben. Rozhodující při výběru jsou:
- samotný materiál hrnce – vždy jde o hliník, který velmi dobře vede teplo a navíc je odolnější než nerez vůči připáleninám
- teflonová vrstva – důležitá pro přípravu pokrmů bez nutnosti použití oleje
- plastový úchyt
Stojánek
Třetí zásadní částí remosky je stojánek, u kterého je při výběru dobré dbát na to, aby byl vyroben z plastu, který odolává teplu. Úkolem stojánku je udržení remosky v určité vzdálenosti nad stolem nebo kuchyňskou linkou.
Velikost remosky a další parametry
Velikost remosky může být pro mnohé kupující tím nejdůležitějším faktorem. Remosky se vyrábějí v provedení 2 nebo 4 litry. První zmíněná postačí na přípravu 2-3 porcí pokrmu, druhé je pak vhodná pro přípravu pokrmů pro 4 i více strávníků. S velikostí remosky souvisí i její hmotnost, která může být důležitá především pro cestovatele. Ti budou určitě preferovat tu nižší, tedy okolo 2 kilogramů. Ale není se čeho obávat, největší remosky neváží o mnoho více a většinou se vejdou do tří kil.
Příkon jako faktor výběru
U příkonu platí, že čím větší je remoska, tím větší bývá příkon. Ten ovlivňuje mj. rychlost přípravy pokrmu, ale také množství spotřebovávané elektrické energie. Nejčastější příkon menších remosek bývá 400W, u těch větších se šplhá k 600W.
Další při výběru remosky
Dalšími důležitými faktory při výběru remosky jsou ovládání, u kterého doporučujeme preferovat jednoduchost, dále odnímatelná zástrčka, která vám umožní donést hrnec i s poklicí pohodlně ke stolu, aniž byste zakopávali o kabel. A v neposlední řadě zmíníme tzv. soft-tlakové víko, které zpomaluje vaření. A mohli bychom pokračovat dále, ale není to třeba, protože již nyní máte dostatek rad k tomu, abyste věděli jak vybrat remosku.
Využijte slevu
10 % při nákupu na shop.remoska.eu – slevový kód: REMOSKAAFFIAL
Úvodní obrázek článku – REMOSKA s.r.o.