
- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Středně náročné
- Doba přípravy cca 80 minut
Suroviny na zapečený lilek se žampiony a rýží
- 2 lilky středně velké
- 500 g rýže
- 400 g žampionů
- 3 vejce
- 1 větší cibule
- 100 g sýr bloček
- 1 větší mrkev
- sůl
- pepř
- ghí nebo olej
Postup přípravy
- Rýži uvaříme.
- Lilky nakrájíme na kostičky a orestujeme na tukem vymazané pánvi.
- Dáme stranou a do pánve přidáme trochu tuku na němž necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a chvíli je podusíme.
- Smícháme vařenou rýži, orestovaný lilek, podušené žampiony s cibulí, najemno nastrouhanou syrovou mrkev a vejce, osolíme, opepříme.
- Směs vložíme do předem tukem vymazané mísy Remosky a pečeme cca 40 minut.
- Na talíři jednotlivé porce posypeme strouhaným sýrem.

Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®

- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- navíc se slevou 10 % při použití kódu REMOSKAAFFIAL