Zapečený lilek se žampiony a rýží v Remosce

V Remosce zapečený lilek se žampiony a rýží

  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Středně náročné
  • Doba přípravy cca 80 minut

Suroviny na zapečený lilek se žampiony a rýží

  • 2 lilky středně velké
  • 500 g rýže
  • 400 g žampionů
  • 3 vejce
  • 1 větší cibule
  • 100 g sýr bloček
  • 1 větší mrkev
  • sůl
  • pepř
  • ghí nebo olej

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme.
  2. Lilky nakrájíme na kostičky a orestujeme na tukem vymazané pánvi.
  3. Dáme stranou a do pánve přidáme trochu tuku na němž necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a chvíli je podusíme.
  4. Smícháme vařenou rýži, orestovaný lilek, podušené žampiony s cibulí, najemno nastrouhanou syrovou mrkev a vejce, osolíme, opepříme.
  5. Směs vložíme do předem tukem vymazané mísy Remosky a pečeme cca 40 minut.
  6. Na talíři jednotlivé porce posypeme strouhaným sýrem.
Zapečený lilek se žampiony a rýží z Remosky na talíři
Zapečený lilek se žampiony a rýží

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • navíc se slevou 10 % při použití kódu REMOSKAAFFIAL