Slaný závin z listového těsta v Remosce

Slaný závin z listového těsta v Remosce po upečení
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 40 minut

Suroviny na Slaný závin z listového těsta v Remosce

  • 1 listové těsto rozválené (275 g)
  • 100 g vepřové šunky
  • 100 g plátkového sýra
  • 100 g balkánského sýra
  • 70 g rajčatový protlak
  • 1 vejce
  • sezamová semínka

Tip: Připravte si dvojnásobek surovin, protože po první várce se jen zapráší 🙂

Postup přípravy slaného závinu z listového těsta v Remosce

  1. Rozvinuté listové těsto, které jsme nechali na pečícím papíru rozdělíme na poloviny.
  2. Každou z polovin těsta potřeme rajčatovým protlakem, a to tak aby okraje zůstaly nepotřené. Těsto se tak k sobě lépe slepí.
  3. Na protlak poklademe šunku, plátkový sýr a na kostičky nakrájený balkánský sýr.
  4. Okraje těsta přeložíme přes sebe, špičky závinů přehneme do spodu, aby při pečení nevytékala náplň.
  5. Oba záviny přesuneme k jedné straně pečícího papíru, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Zbývající prázdný papír odstřihneme.
  6. Záviny s pečícím papírem přendáme do Remosky a pečeme 20-25 minut.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL