Domácí sušenky bez másla v Remosce

Domácí sušenky bez másla v Remosce po upečení
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Středně obtížné
  • Doba přípravy cca 40 minut

Suroviny na domácí sušenky bez másla v Remosce

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 40 g medu
  • 50 ml oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • sůl

Poznámka: Toto množství surovin je na dvě várky.

Postup přípravy domácích sušenek bez másla v Remosce

  1. Do kastrůlku dáme cukr, med, zalijeme 50 ml vody, dobře rozmícháme a přivedeme k mírnému varu. Jakmile se povrch napění, odstavíme z plotýnky a přelijeme do skleněné či keramické mísy.
  2. Do mísy k povařené směsi přilijeme olej, prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, skořici, zázvor, muškátový oříšek, špetku soli a vypracujeme těsto.
  3. Těsto zchladíme na pokojovou teplotu a na pomoučněném vále ho vyválíme na 3-4 mm tloušťku.
  4. Na dno mísy Remosky položíme pečící papír. Z vyváleného těsta vykrajujeme přiměřeně velká kolečka (zde bylo použito vykrajovátko o ø 6 cm) a klademe je na pečící papír v remoskové míse. Ponecháváme dostatečné mezery, protože při pečení sušenky nabydou na objemu.
  5. Přiklopíme a pečeme do zlatova. Doba pečení záleží na velikosti sušenek (čím větší tím delší) a zejména na tom, zda je Remoska na počátku chladná či již rozehřátá. Pokud začínáme s chladnou Remoskou, může pečení trvat 20–30 minut. V každém případě, po 15 minutách zkontrolujeme. Druhá várka v již rozpálené Remosce je hotová za 13–15 minut.
Domácí sušenka bez másla z Remosky na talíři

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL