- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Středně obtížné
- Doba přípravy cca 40 minut
Suroviny na domácí sušenky bez másla v Remosce
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 40 g medu
- 50 ml oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- sůl
Poznámka: Toto množství surovin je na dvě várky.
Postup přípravy domácích sušenek bez másla v Remosce
- Do kastrůlku dáme cukr, med, zalijeme 50 ml vody, dobře rozmícháme a přivedeme k mírnému varu. Jakmile se povrch napění, odstavíme z plotýnky a přelijeme do skleněné či keramické mísy.
- Do mísy k povařené směsi přilijeme olej, prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, skořici, zázvor, muškátový oříšek, špetku soli a vypracujeme těsto.
- Těsto zchladíme na pokojovou teplotu a na pomoučněném vále ho vyválíme na 3-4 mm tloušťku.
- Na dno mísy Remosky položíme pečící papír. Z vyváleného těsta vykrajujeme přiměřeně velká kolečka (zde bylo použito vykrajovátko o ø 6 cm) a klademe je na pečící papír v remoskové míse. Ponecháváme dostatečné mezery, protože při pečení sušenky nabydou na objemu.
- Přiklopíme a pečeme do zlatova. Doba pečení záleží na velikosti sušenek (čím větší tím delší) a zejména na tom, zda je Remoska na počátku chladná či již rozehřátá. Pokud začínáme s chladnou Remoskou, může pečení trvat 20–30 minut. V každém případě, po 15 minutách zkontrolujeme. Druhá várka v již rozpálené Remosce je hotová za 13–15 minut.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL