- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Jednoduché
- Doba přípravy cca 110 minut
Suroviny na borůvkový koláč v Remosce
- 250 g polohrubé mouky
- 60 g cukru krupice
- 60 g másla
- 1 žloutek
- bílek na potření těsta
- 120 ml mléka
- 20 g (1/2 kostičky) droždí
- citronová kůra
- špetka soli
- trochu oleje na vymazání Remosky
- 300 g borůvek
Na drobenku
- 50 g hrubé mouky
- 25 g cukru krupice
- 25 g chladného másla
Podívejte se: Jak připravit drobenku
Postup přípravy borůvkového koláče v Remosce
- Ze lžíce mouky, lžíce cukru, lžíce vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Necháme 10 minut vzejít.
- Promícháme mouku, cukr, citronovou kůru a špetku soli. Následně přidáme žloutek, vlažné mléko, rozpuštěné vlažné máslo (nesmí být horké), kvásek a vypracujeme hladké těsto, které se nepřichytává stěn mísy.
- Vypracované těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií a necháme 1 hodinu vykynout.
- Mísu Remosky lehce potřeme olejem, vložíme do ní bochánek vykynutého těsta a rukama ho rozprostřeme po dně mísy tak, aby okraje byly mírně vyvýšené. Na těsto dáme borůvky, posypeme drobenkou a okraje potřeme bílkem.
- Pečeme cca 35 minut.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL