Borůvkový koláč v Remosce

Borůvkový koláč v Remosce po upečení
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 110 minut

Suroviny na borůvkový koláč v Remosce

  • 250 g polohrubé mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 60 g másla
  • 1 žloutek
  • bílek na potření těsta
  • 120 ml mléka
  • 20 g (1/2 kostičky) droždí
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • trochu oleje na vymazání Remosky
  • 300 g borůvek

Na drobenku

  • 50 g hrubé mouky
  • 25 g cukru krupice
  • 25 g chladného másla

Podívejte se: Jak připravit drobenku

Postup přípravy borůvkového koláče v Remosce

  1. Ze lžíce mouky, lžíce cukru, lžíce vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Necháme 10 minut vzejít.
  2. Promícháme mouku, cukr, citronovou kůru a špetku soli. Následně přidáme žloutek, vlažné mléko, rozpuštěné vlažné máslo (nesmí být horké), kvásek a vypracujeme hladké těsto, které se nepřichytává stěn mísy.
  3. Vypracované těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií a necháme 1 hodinu vykynout.
  4. Mísu Remosky lehce potřeme olejem, vložíme do ní bochánek vykynutého těsta a rukama ho rozprostřeme po dně mísy tak, aby okraje byly mírně vyvýšené. Na těsto dáme borůvky, posypeme drobenkou a okraje potřeme bílkem.
  5. Pečeme cca 35 minut.
Kynutý borůvkový koláč z Remosky na talíři
Kynutý borůvkový koláč z Remosky

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL