- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Středně náročné
- Doba přípravy cca 100 minut
Suroviny na pizzu v Remosce
Těsto na pizzu
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 kostka droždí
- 50 g másla
- trocha oleje na vytření remoskové mísy
Obloha pizzy
- 140 g rajčatového protlaku případně kečupu
- lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl
- oregano
- koření na pizzu
- rajčata, sýry, šunka a další ingredience dle vaší chuti, fantazii se meze nekladou
Pizza v Remosce – postup přípravy
- V míse smícháme mouku, rozdrobené kvasnice, pokrájené máslo a zalijeme vlažným mlékem.
- Vypracujeme hladké těsto do stavu, kdy se začne odlepovat od stěn mísy.
- Poté těsto v míse překryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
- Než těsto vykyne připravíme podkladovou omáčku. Smícháním rajčatový protlak, olivový olej, rozetřený česnek, oregano a sůl.
- Připravíme si oblohu na pizzu – nastrouháme sýr, nakrájíme rajčata, šunku a případné další ingredience.
- Vykynuté těsto rozdělíme na dva bochánky.
- Mísu Remosky zlehka potřeme olejem, na střed vložíme jeden bochánek těsta a rukama ho rozprostřeme po dně až k okrajům. Okraje by měly být trochu zdvižené.
- Placku těsta v Remosce potřeme polovinou podkladové omáčky a na ni poklademe šunku, rajčata, sýr … Nakonec posypeme kořením na pizzu.
- Pečeme přibližně 30 minut.
- Hotovou pizzu vyjmeme, remoskovou mísu necháme trochu vychladnout abychom se nespálili a poté do ní vložíme druhý díl těsta, rozprostřeme, pomažeme zbylou podkladovou omáčkou, obložíme a upečeme.
- Hotové pizzy nakrájíme na dílky a podáváme.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL