Pizza v Remosce

Pizza pečená v Remosce
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Středně náročné
  • Doba přípravy cca 100 minut

Suroviny na pizzu v Remosce

Těsto na pizzu

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 50 g másla
  • trocha oleje na vytření remoskové mísy

Obloha pizzy

  • 140 g rajčatového protlaku případně kečupu
  • lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • oregano
  • koření na pizzu
  • rajčata, sýry, šunka a další ingredience dle vaší chuti, fantazii se meze nekladou

Pizza v Remosce – postup přípravy

  • V míse smícháme mouku, rozdrobené kvasnice, pokrájené máslo a zalijeme vlažným mlékem.
  • Vypracujeme hladké těsto do stavu, kdy se začne odlepovat od stěn mísy.
  • Poté těsto v míse překryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
  • Než těsto vykyne připravíme podkladovou omáčku. Smícháním rajčatový protlak, olivový olej, rozetřený česnek, oregano a sůl.
  • Připravíme si oblohu na pizzu – nastrouháme sýr, nakrájíme rajčata, šunku a případné další ingredience.
  • Vykynuté těsto rozdělíme na dva bochánky.
  • Mísu Remosky zlehka potřeme olejem, na střed vložíme jeden bochánek těsta a rukama ho rozprostřeme po dně až k okrajům. Okraje by měly být trochu zdvižené.
  • Placku těsta v Remosce potřeme polovinou podkladové omáčky a na ni poklademe šunku, rajčata, sýr … Nakonec posypeme kořením na pizzu.
  • Pečeme přibližně 30 minut.
  • Hotovou pizzu vyjmeme, remoskovou mísu necháme trochu vychladnout abychom se nespálili a poté do ní vložíme druhý díl těsta, rozprostřeme, pomažeme zbylou podkladovou omáčkou, obložíme a upečeme.
  • Hotové pizzy nakrájíme na dílky a podáváme.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL