Kuře s rýží v Remosce

Kuře s rýží z Remosky
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 80 minut

Suroviny na kuře s rýží v Remosce

  • 1 kuře, případně 4 zadní čtvrtky
  • 2 hrnky rýže (cca 300 g)
  • 4 hrnky vody
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • koření na kuře nebo grilovací koření
  • 3 lžíce oleje
  • sůl

Příprava kuřete s rýží v Remosce

  • Do mísy Remosky dáme 1 lžíci oleje, propláchnutou rýži, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený česnek a osolíme. Vše dobře promícháme a zalijeme vodou
  • V misce smícháme 2 lžíce oleje a koření na kuře.
  • Kuře rozčtvrtíme. Čtvrtky osolíme, potřeme olejem s kořením a vložíme do Remosky na rýži. Maso bude částečně ve vodě. To nevadí, protože voda se vsákne do rýže.
  • Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme přibližně 70 minut. Po zhruba 50 minutách zkontrolujeme zda rýže není příliš suchá. Pokud ano, dolijeme ještě trochu horké vody.
  • Po upečení dáme maso stranou a rýži v míse promícháme.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL