- Pro model Remoska® Prima 4 l
- Jednoduché
- Doba přípravy cca 80 minut
Suroviny na kuře na paprice v Remosce
- 800 g vykostěného kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 500 ml vývaru drůbežího nebo zeleninového
- 200 ml sladké smetany na vaření
- 3 lžíce oleje
- 2 vrchovaté lžičky solamylu
- pepř
- sůl
Postup přípravy kuřete na paprice v Remosce
- V Remosce rozehřejeme 3 lžíce oleje a poté přisypeme drobně nakrájenou cibuli. Restujeme 10 minut.
- Kuřecí maso nakrájíme na přiměřeně velké kousky, vložíme do remoskové mísy k orestované cibuli, opepříme, osolíme, dobře promícháme a necháme 15 minut restovat.
- Poté přidáme mletou papriku, promícháme, zalijeme horkým vývarem a dusíme 40 minut. Zhruba ve 2/3 této doby promícháme.
- Měkké maso vyndáme z Remosky, omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve 100 ml vody a přilijeme smetanu. Vše důkladně promícháme, přiklopíme zapnutým víkem a necháme 10 minut provařit. V polovině této doby znovu dobře promícháme, protože solamyl má tendenci usadit se u dna.
- Do hotové omáčky vložíme maso, aby se prohřálo.
- Podáváme s rýží nebo knedlíky. Vhodné jsou i těstoviny.
Nakupujte přímo od výrobce
v internetovém obchodě Remoska®
- Remosky
- Příslušenství Remoska®
- Náhradní díly Remoska®
- Elektrospotřebiče Remoska®
- Nádobí Remoska®
- Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL