Kuře na paprice v Remosce

Uvařené kuře na paprice v Remosce
  • Pro model Remoska® Prima 4 l
  • Jednoduché
  • Doba přípravy cca 80 minut

Suroviny na kuře na paprice v Remosce

  • 800 g vykostěného kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 500 ml vývaru drůbežího nebo zeleninového
  • 200 ml sladké smetany na vaření
  • 3 lžíce oleje
  • 2 vrchovaté lžičky solamylu
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy kuřete na paprice v Remosce

  1. V Remosce rozehřejeme 3 lžíce oleje a poté přisypeme drobně nakrájenou cibuli. Restujeme 10 minut.
  2. Kuřecí maso nakrájíme na přiměřeně velké kousky, vložíme do remoskové mísy k orestované cibuli, opepříme, osolíme, dobře promícháme a necháme 15 minut restovat.
  3. Poté přidáme mletou papriku, promícháme, zalijeme horkým vývarem a dusíme 40 minut. Zhruba ve 2/3 této doby promícháme.
  4. Měkké maso vyndáme z Remosky, omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve 100 ml vody a přilijeme smetanu. Vše důkladně promícháme, přiklopíme zapnutým víkem a necháme 10 minut provařit. V polovině této doby znovu dobře promícháme, protože solamyl má tendenci usadit se u dna.
  5. Do hotové omáčky vložíme maso, aby se prohřálo.
  6. Podáváme s rýží nebo knedlíky. Vhodné jsou i těstoviny.

Nakupujte přímo od výrobce

v internetovém obchodě Remoska®

  • Remosky
  • Příslušenství Remoska®
  • Náhradní díly Remoska®
  • Elektrospotřebiče Remoska®
  • Nádobí Remoska®
  • Sleva pro vás – 10 % se slevovým kódem REMOSKAAFFIAL