Malý tlakový hrnec neboli lidově papiňák je dobrým řešením, pokud vám stačí vařit menší množství jídla nebo máte v kuchyni málo místa. Má objem 2 až 4 litry a od větších tlakových hrnců se liší právě jenom velikostí. Funkčnost je naprosto stejná.
Obsah
Pro koho je vhodný malý tlakový hrnec?
Malý papiňák je vhodný například pro:
- jednotlivce nebo malé domácnosti
- malý byt, ubytovnu, studentskou kolej
- chataře a chalupáře
- kempování a outdoorové aktivity
- zaneprázdněné lidi, kteří potřebují rychle a pohodlně uvařit
Tlakový hrnec GrandCHEF 3,0 l
Jak vybrat malý papiňák?
Malý tlakový hrnec vybírejte podle svých preferencí, potřeb při vaření a finančních možností. Před nákupem malého papiňáku zvažujte zejména:
- Jak velké množství potravin potřebujete najednou vařit a zda je tedy pro vás malý tlakový hrnec vůbec vhodný.
- Materiál – pro výrobu tlakových hrnců se používá nejčastěji nerezová ocel, k dostání jsou také hliníkové. Některé typy jsou navíc opatřeny nepřilnavým povrchem.
- Bezpečnostní prvky – dobře uzamykatelné a těsnící víko, tlakový ventil, záložní bezpečnostní ventil.
- Typ otevírání a zavírání poklice – vybírat můžete z bajonetového nebo pákového. Co do bezpečnosti a kvality vaření jsou rovnocenné. Záleží tedy jen na vašich preferencích.
- Značka – vybírejte z prověřených značek, které nabízejí prodlouženou záruku a dobrou zákaznickou podporu.
- Příslušenství – např. napařovací vložka pro oddělení masa a zeleniny při vaření, kniha receptů.
- Cena – dražší tlakové hrnce jsou zpravidla vyrobeny z kvalitnějších materiálů a mají lepší řemeslné zpracování.
Tlakový hrnec ULTIMA+ 4,0 l
Závěr
Výběru malého tlakového hrnce věnujte dostatečnou pozornost. Jedině kvalitní papiňák vám zefektivní přípravu jídel, ušetří čas i energii a pomůže uvařit chutná, zdravá jídla.
Úvodní obrázek od OpenClipart-Vectors z Pixabay