Malý tlakový hrnec

Obrázek tlakového hrnce

Malý tlakový hrnec neboli lidově papiňák je dobrým řešením, pokud vám stačí vařit menší množství jídla nebo máte v kuchyni málo místa. Má objem 2 až 4 litry a od větších tlakových hrnců se liší právě jenom velikostí. Funkčnost je naprosto stejná.

Pro koho je vhodný malý tlakový hrnec?

Malý papiňák je vhodný například pro:

  • jednotlivce nebo malé domácnosti
  • malý byt, ubytovnu, studentskou kolej
  • chataře a chalupáře
  • kempování a outdoorové aktivity
  • zaneprázdněné lidi, kteří potřebují rychle a pohodlně uvařit

Tlakový hrnec GrandCHEF 3,0 l

Jak vybrat malý papiňák?

Malý tlakový hrnec vybírejte podle svých preferencí, potřeb při vaření a finančních možností. Před nákupem malého papiňáku zvažujte zejména:

  • Jak velké množství potravin potřebujete najednou vařit a zda je tedy pro vás malý tlakový hrnec vůbec vhodný.
  • Materiál – pro výrobu tlakových hrnců se používá nejčastěji nerezová ocel, k dostání jsou také hliníkové. Některé typy jsou navíc opatřeny nepřilnavým povrchem.
  • Bezpečnostní prvky – dobře uzamykatelné a těsnící víko, tlakový ventil, záložní bezpečnostní ventil.
  • Typ otevírání a zavírání poklice – vybírat můžete z bajonetového nebo pákového. Co do bezpečnosti a kvality vaření jsou rovnocenné. Záleží tedy jen na vašich preferencích.
  • Značka – vybírejte z prověřených značek, které nabízejí prodlouženou záruku a dobrou zákaznickou podporu.
  • Příslušenství – např. napařovací vložka pro oddělení masa a zeleniny při vaření, kniha receptů.
  • Cena – dražší tlakové hrnce jsou zpravidla vyrobeny z kvalitnějších materiálů a mají lepší řemeslné zpracování.

Tlakový hrnec ULTIMA+ 4,0 l

Závěr

Výběru malého tlakového hrnce věnujte dostatečnou pozornost. Jedině kvalitní papiňák vám zefektivní přípravu jídel, ušetří čas i energii a pomůže uvařit chutná, zdravá jídla.

Úvodní obrázek od OpenClipart-Vectors z Pixabay